Το hangover εκτός γιατροσόφια για θεραπεία φαίνεται ότι έχει και συνταγές πρόληψης και δεν εννοούμε την εγκράτεια στην κατανάλωση αλκοόλ.
Η Δρ Neena Chandrasekaran, η οποία ειδικεύεται στην υγεία των πνευμόνων και την εντατικολογία, υποστηρίζει ότι μια μικρή ποσότητα τυριού πριν από την κατανάλωση αλκοόλ θα μπορούσε να βοηθήσει στον περιορισμό της ποσότητας των τοξινών που παράγονται από τον οργανισμό και προκαλούν hangover.
Σε ένα βίντεο κλιπ που αναρτήθηκε στο TikTok, η Δρ Chandrasekaran εξήγησε ότι τα ίδια χαρακτηριστικά που κάνουν το τυρί τόσο νόστιμο επιβραδύνουν και τον ρυθμό με τον οποίο το σώμα επεξεργάζεται το αλκοόλ.
'Το τυρί έχει πολλές πρωτεΐνες και λιπαρά που μπορούν να δημιουργήσουν ένα φίλμ προστασίας στο στομάχι, γεγονός που μειώνει την απορρόφηση του αλκοόλ', είπε.
Αντί να απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος και να φορτώνει με δουλειά το συκώτι, το σώμα το αποβάλλει μέσω της ούρησης και της εφίδρωσης, μειώνοντας την ποσότητα της τοξικής ακεταλδεΰδης που παράγεται.
Η ακεταλδεΰδη είναι ένα υποπροϊόν που δημιουργείται καθώς το σώμα διασπά το αλκοόλ και η συσσώρευσή του συμβάλλει στα δυσάρεστα συμπτώματα του hangover, όπως η ναυτία και η εξάντληση.
Η Δρ Chandrasekaran, ο οποίος εδρεύει στη Φλόριντα, πρόσθεσε ότι το τυρί είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που τείνουμε να εξαντλούμε όταν πίνουμε.
«Το τυρί αναπληρώνει επίσης τα θρεπτικά συστατικά, επειδή είναι γεμάτο βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ασβέστιο, αναφέρει στο σχετικό βιντεάκι. Όπως και πολλοί γιατροί, η Δρ Chandrasekaran έσπευσε να υπογραμμίσει ότι το να μην πίνεις είναι προφανώς καλύτερο από το να υπερβάλλεις.
'Απλά να θυμάστε, το καθόλου αλκοόλ είναι καλύτερο από το οποιοδήποτε αλκοόλ. Ωστόσο, αν πρόκειται να πιείτε και προσπαθήστε να θυμηθείτε να δοκιμάσετε λίγο τυρί πριν από το αλκοόλ', είπε.