Αν σας έμειναν αυγά από το πασχαλινό τραπέζι (και είναι αμαρτία να τα πετάξετε), παρακάτω θα βρείτε μία πανεύκολη συνταγή για να κάνετε αυγοσαλάτα και να την κρατήσετε σε ένα ταπεράκι στο ψυγείο.
Εννοείται ότι μπορείτε να προσθέσετε όσα έξτρα υλικά σας αρέσουν.
Ενδεικτικά αναφέρουμε: Φρέσκο κρεμμυδάκι, λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη πιπεριά.
Υλικά
- 8 αυγά
- ¼ φλιτζάνι μαγιονέζα
- ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (chives)
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα (πικάντικη κατά προτίμηση)
- Μισό κουταλάκι αλάτι
- Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε τα αυγά σε ένα κατσαρολάκι με κρύο νερό. Όταν βράσει βγάλτα από τη φωτιά και κάλυψε το κατσαρολάκι για 10-12 λεπτά. Περιμένετε να κρυώσουν. Αν έχετε ήδη έτοιμα από το Πάσχα, απλά ξεφλουδίστε τα.
Κόψτε τα αυγά σε κομμάτια και βάλτα σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε τη μαγιονέζα, τον άνηθο, το σχοινόπρασο, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Ανακατέψτε καλά και...voila.
Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για αυγοσαλάτα, για όλες τις ώρες.
Extra Tip: Αν θέλετε να υπολογίσετε τις θερμίδες τότε έχετε κατά νου ότι ένα βραστό αβγό έχει περίπου 80 θερμίδες.