Το καρπούζι είναι ένα από τα πιο αγαπημένο φρούτα του καλοκαιριού. Μοσχοβολάει, είναι γλυκό και έχει πολύ νερό. Η καρπουζοσαλάτα με φέτα είναι κάτι εύκολο, γρήγορο και μπορoύν να το φτιάξουν όλοι. Είναι μια καλή πρόταση για τις μέρες του καύσωνα.
Συστατικά
500 γρ. καρπούζι
1 πιπεριά τσίλι
1/4 ματσάκι κόλιανδρο
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
1 κ.σ. σουσάμι, μαύρο
1 πρέζα ανθό αλατιού
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, με ρόδι
100 γρ. ρόκα
1 κ.σ. μαϊντανό
200 γρ. φέτα
Κόβουμε τις άκρες από το καρπούζι. Με ένα μαχαίρι κόβουμε περιμετρικά τις φλούδες και στη συνέχεια το κόβουμε εγκάρσια στη μέση.
Συνολικά θέλουμε 500 γρ. από τη σάρκα του καρπουζιού.
Κόβουμε το καρπούζι σε κύβους 2 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, 1 κ.γ. από το μαύρο σουσάμι, τον ανθό αλατιού, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. από την κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύουμε ανακινώντας το μπολ για να μην λιώσει το καρπούζι.
Σε ένα πιάτο σερβιρίσματος απλώνουμε τη ρόκα, προσθέτουμε τα υλικά από το μπολ, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη φέτα κομμένη σε κυβάκια, ελαιόλαδο, το υπόλοιπο σουσάμι, 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο και σερβίρουμε.