Τα υλικά για το παγωτό μπανάνας με espresso και κακάο είναι πανεύκολα και δεν χρειάζεστε παγωτομηχανή. Το παγωτό με βάση την μπανάνα χρειάζεται κακάο και καφέ espresso.
Υλικά που θα χρειαστείτε για 2 μερίδες:
-
2 κατεψυγμένες μπανάνες
-
1 σφηνάκι καφέ espresso
-
1 κ.σ. ζάχαρη (κανονική ή stevia)
-
1 1/2 κ.σ. κακάο
-
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Κόβτεε τις γινωμένες μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζετε μέσα σε μεμβράνη και στην κατάψυξη μας για τουλάχιστον 10 ώρες. Γενικά όταν καταλαβαίνετε πως οι μπανάνες σας δεν πρόκειται να καταναλωθούν, μπορετε να τις βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να γεννηθεί η επιθυμία για παγωτάκι.
Ήρθε η ώρα να φτιάξετς το σφηνάκι του espresso όπου μέσα θα λιώσετε την ζάχαρη. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζετε τώρα τον καφέ, το κακάο, την κρέμα γάλακτος και φυσικά τις μπανάνες που έχετε αφαιρέσει από τη μεμβράνη.
Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι μπανάνες μπορεί να χρειαστεί λίγη ακόμη κρέμα γάλακτος!
Στο σημείο αυτό θα χρειαστεί να βάλετε το παγωτό σας πάλι στην κατάψυξη για μια ωρίτσα ακόμη.
Η προσθήκη του καφέ βοηθάει στο να “χαθεί” η έντονη γεύση της μπανάνας, σε περίπτωση που δεν θέλετε να βάλετε καφέ αντικαταστήστε την ζάχαρη με μέλι και καταναλώστε χωρίς να το βάλετε δεύτερη φορά στη κατάψυξη!
Τώρα το παγωτό είναι έτοιμο. Σερβίρετε το παγωτό σε ένα ποτήρι, βάζοντας από πάνω στις σταγόνες της κουβερτούρας ή δημητριακά ή τριμμένο μπισκότο! Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να βάλετε ό,τι γαρνιτούρα σας αρέσει! Να ξέρετε πως αν δεν το καταναλώσετε όλο, μπορείτε να το διατηρήσετε στην κατάψυξη.