Συμβάλλει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και της χοληστερίνης, ενώ βοηθά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της γρίπης και του κρυολογήματος, όπως ο βήχας, τα φλέματα και ο πονόλαιμος. Το καλοκαίρι μπορείτε να πιείτε το αφέψημα κρύο.
Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις.
Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον βασιλικό
Εκτός από καλλωπιστικό φυτό που μας χαρίζει το μεθυστικό του άρωμα και πέρα από το ιδιαίτερο αφέψημα, ο βασιλικός έχει ξεχωριστή θέση στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Στη μαγειρική χρησιμοποιούνται κυρίως αποξηραμένα φύλλα της πλατύφυλλης ποικιλίας το άρωμα των οποίων μοιάζει με αυτό του γλυκάνισου.
Ο βασιλικός αρωματίζει τα ψητά, τις σαλάτες, τα βραστά, ενώ ταιριάζει πολύ σε σάλτσες που έχουν ως βάση την ντομάτα.
Αποθηκεύστε τον φρέσκο βασιλικό στο ψυγείο, αφού προηγουμένως τον τυλίξετε σε ένα ελαφρώς βρεγμένο χαρτί κουζίνας. Ο αποξηραμένος βασιλικός διατηρείται σε καλά σφραγισμένο γυάλινο δοχείο σε ξηρό και σκοτεινό σημείο.
Πηγές: Natural Cures, Bestie