Βίντεο στο Tik Tok κάνει το γύρο του διαδικτύου, και παρουσιάζει γνωστά τρόφιμα όπως κρέας, ψάρι και αυγά τα οποία είναι δημιούργημα «καλοφαγάδων» επιστημόνων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι vegan ακτιβιστές, τα τρόφιμα αυτά δημιουργήθηκαν με απώτερο σκοπό τη μείωση των ανθρώπινων δράσεων, όπως η υπερβολική αλιεία ψαριών που επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στο οικοσύστημα και συμβάλλει στην έξαρση της κλιματικής αλλαγής.
Στο βίντεο παρουσιάζονται τα προαναφερθέντα τρόφιμα (αυγά, κρέας, σoλομός), τα οποία παρόλο που είναι φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από φυτά, φαίνονται όμοια με τα κανονικά και απ ότι αναφέρουν τα άτομα που πρωταγωνιστούν είναι και εξίσου νόστιμα.
Οι εταιρείες τεχνολογίας που ξεκίνησαν την παραγωγή αυτών των τροφίμων
Στο Ισραήλ τα τελευταία πέντε χρόνια, φιλοξενούνται περισσότερες από 400 εταιρείες τεχνολογίας τροφίμων, όπως αναφέρεται στο βίντεο, που η καθεμία από αυτές προσπαθεί να βελτιώσει τον τρόπο που καταναλώνονται τα τρόφιμα συμβάλλοντας στην προστασία του πλανήτη.
Μια τέτοια εταιρεία είναι η Plantish seafood, η οποία απαρτίζεται από Ισραηλινούς επιστήμονες που δημιουργούν ολόκληρα κομμάτια ψαριών εξ ολοκλήρου από φυτά με σκοπό τη μείωση της υπεραλίευσης.
{https://www.tiktok.com/@bensvegankitchen/video/7238201210765970715?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7224047658925606426}
Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος, Ofek Ron της Plantish seafood, μιλώντας στο βίντεο τόνισε το πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση και πόσα δισεκατομμύρια ψάρια χάνονται λόγω της υπεραλίευσης.
Μια Ισραηλινή εταιρεία δημιούργησε το πρώτο 3D εκτυπωμένο φιλέτο ψαριού στον κόσμο
Πρόσφατα μια άλλη Ισραηλινή εταιρεία δημιούργησε το πρώτο τρισδιάστατα βιοεκτυπωμένο φιλέτο ψαριού στον κόσμο, με προσαρμοσμένες βιο-μεμβράνες χρησιμοποιώντας κύτταρα τσιπούρας που παρείχε η Umami Meats.
Όπως ανέφερε ο Αρίκ Κάουφμαν, διευθύνων σύμβουλος της Steakholder Foods «είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Umami Meats για την ανάπτυξη τρισδιάστατα εκτυπωμένων προϊόντων ψαριού που έχουν την ίδια εξαιρετική γεύση και υφή με τα παραδοσιακά αλιευμένα ψάρια, χωρίς να βλάπτουν το περιβάλλον».