Ειδικότερα, με επιστολή της στο Υπουργείο Υγείας, η Ιατρική Σχολή Αθηνών ενημέρωσε από τις 31 Αυγούστου για τις δυσκολίες που έχει στη διαχείριση των περιστατικών COVID την ώρα που πρέπει να αντιμετωπίζει άλλα περιστατικά σπάνιων νοσημάτων αλλά και την εκπαίδευση προπτυχιακών φοιτητών.
Αυτό το έγγραφο ερμηνεύτηκε από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών και Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) ως μία απόφαση της Ιατρικής Σχολής Αθηνων να σταματήσει να δέχεται ασθενείς COVID. Έτσι, εξέφρασε τις έντονες αντιδράσεις της σε σημερινή της ανακοίνωση.
Η επιστολή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στο Υπουργείο Υγείας:
Γκάγκα: Δεν υπήρξε κανένα τέτοιο αίτημα από πανεπιστημιακές κλινικές
Ωστόσο, η κ. Γκάκγκα επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Νews4health εξήγησε ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοιο αίτημα από πανεπιστημιακές κλινικές.
«Δεν έχει γίνει κάμια αίτηση σε κανένα νοσοκομείο από πανεπιστημιακές κλινικες να μειώσουν τα κρεβάτια τους και δεν έχουν μειωθεί πουθενά στην Ελλάδα τα κρεβάτια των πανεπιστημιακών κλινικών που θεραπεύουν covid», διευκρίνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μετά από ερώτηση του News4health.
«Είναι φυσικό οι πανεπιστημιακές κλινικές που θα ξεκινήσουν τώρα και πρέπει να ξεκινήσουν οι φοιτητές γιατί έχουν μείνει πολύ καιρό εκτός, να θέλουν να έχουν και τα κανονικά περιστατικά για να κάνουν εκπαίδευση, όπως και οι ειδικευόμενοι σε όλη την Ελλάδα» συμπλήρωσε.
Η κ. Γκάγκα πρόσθεσε ότι, «προτεραιτότητα και της κυβέρνησης όπως έχει ειπωθεί και από τον πρωθυπουργό είναι να εχουμε για προτεραιότητα για όλους τους ασθενείς, για όλη την εκπαίδευση, τους γιατρούς».
«Θα έχουμε το νου μας και στους ασθενεις μεcovid-19 και στους υπόλοιπους ασθενείς με όλα τα υπολοιπα νοσηματα και θα αντιμετωπίζονται στην ώρα τους και η εκπαίδευση θα συνεχίσει κανονικά Στην αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας ξεκινήσαμε μαζί πανεπιστήμια και ΕΣΥ στο πλαίσιο του Εθνικού Συστηματος Υγειας και ετσι αντιμετωπισαμε τους αρρώστους και έτσι τα καταφεραμε και θα συνεχίσουμε» κατέληξε.