Ειδικότερα, για τα νέα κρούσματα σε δομές υγείας ανέφερε ότι είναι αναμενόμενα. Πρόσθεσε ότι «είναι ένας χώρος για τον οποίο βρισκόμαστε σε εγρήγορση και ελέγχουμε συνέχεια. Θα έχουμε περισσότερα κρούσματα σε δομές υγείας στην επόμενη φάση γιατί θα ελέγχουμε και περισσότερους ανθρώπους και θα πρέπει να απομονώνονται. Πέραν του εργαστηριακού ελέγχου, έχει μεγάλη σημασία τι κάνεις μετά. Η απομόνωση, η ιχνηλάτηση των επαφών, η έγκαιρη θεραπεία στους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο.
Στην συνέχεια πρόσθεσε το εξής: «Στην Ισπανία για παράδειγμα τις τελευταίες εβδομάδες το 70% από τα κρούσματα αναφέρεται σε υγειονομικές μονάδες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εμείς οι υγειονομικοί είμαστε στην πρώτη γραμμή. Το είδα και σήμερα με συναδέλφους που επισκέφθηκα. Είναι οι άνθρωποι που μπαίνουν μπροστά σαν τοίχος και προσπαθούν να σταματήσουν τη διασπορά του ιού. Είναι αναμενόμενο και γι΄αυτό πρέπει να παρεμβαίνουμε άμεσα όποτε συμβαίνει αυτό».
Αφορμή για την τοποθέτηση του καθηγητή αποτέλεσε η πρόσφατη είδηση για κρούσματα COVID-19 στο 401 ΓΣΝΑ νοσοκομείο.
Ας σημειωθεί ότι σήμερα ανακοινώθηκα 15 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα. 9 συνδέονται με αθροίσεις κρουσμάτων υπό διερεύνηση. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.678, εκ των οποίων το 55.6% αφορά άνδρες, όπως ανακοίνωσε ο Καθηγητής Σ. Τσιόδρας.
Εξ αυτών, 603 (22.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.340 (50.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 33 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 8 (24.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 97.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 85 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θανάτο και 148 θανάτους συνολικά στη χώρα. 40 (27.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.