Η γιατρός τόνισε χαρακτηριστικά πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και έδωσε το «παρών» στη δίκη, πάσχει από «αντικειμενική και ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας».
«Στη ναρκισσιστική διαταραχή ο άλλος γίνεται ο καθρέφτης μας. Χρειάζομαι έναν άλλο για να μου επιβεβαιώσει ότι είμαι καλός, αρεστός. Αυτοί οι άνθρωποι δεν αντέχουν την απόρριψη, η απόρριψη τους κατεδαφίζει».
Η ψυχίατρος σημείωσε μάλιστα πως στην περίπτωση του κατηγορούμενου λείπει και η ενσυναίσθηση, τόσο απέναντι στους γονείς της Καρολάιν, όσο και απέναντι στο ίδιο του το παιδί. «Λείπει η ενσυναίσθηση απέναντι στο παιδί του, που σκοτώνει τη μάνα του, την περίοδο που το θηλάζει. Το παίρνει στην κηδεία που έβλεπε τη μητέρα του στο φέρετρο με 40 βαθμούς.
Η μάρτυρας εξήγησε μάλιστα πως στο πλαίσιο της χειριστικής συμπεριφοράς του και της οργάνωσης τους για το μέλλον μέσω του πατέρα του έδωσε γράμμα στην μητέρα της Καρολάιν «στο οποίο φαίνεται πόσο απόλυτα χειριστικός είναι».
«Αυτά δεν τα κάνει ένας άνθρωπος που αγαπάει το παιδί του. Απέναντι στο σκυλάκι που το σκοτώνει», σημείωσε η ψυχίατρος και συνέχισε λέγοντας πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «χειραγώγησε και συνέχισε και με τη μητέρα και με τον πατέρα και με τους γονείς του».
Υπάρχει και η επιθετική παθητικότητα. Κάποιος δε γίνεται επιθετικός με μια κίνηση, αλλά με μια ειρωνεία, με μια αποδοκιμασία. Και ο έλεγχος, που δεν την άφηνε. Αυτό δημιουργεί στο θύμα και όταν το θύμα αντιδράσει, τότε ενεργοποιείται η παθητική επιθετικότητα. Ο νάρκισσος έχει μια υπεροψία, είμαι εγώ ο καλός, ο ευγενικός, ο αρεστός. Είναι το εγώ παρά πολύ έντονο, δε μπορούσε να αφήσει τον έλεγχο των πραγμάτων σε άλλους».
Όπως είπε η μάρτυρας χρησιμοποιεί συγκλονιστικές εκφράσεις αντιστρέφοντας την πραγματικότητα. Πρόσθεσε πως ο κατηγορούμενος αναφέρει στη γυναίκα που θρηνεί το παιδί της φτάσεις όπως «εσύ ξέρεις πόσο με αγαπούσε η Καρολάιν» και «δεν έγιναν έτσι τα πράγματα» και «όταν την ξαναδείς πες της πως την αγαπώ».