Η Διοίκηση απάντησε στα όσα δήλωσε ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου και μετέδωσε το inkomotini.news περί απόφασης να γκρεμιστούν οι τοίχοι προκειμένου να δημιουργηθεί μια ακόμη πτέρυγα ΜΕΘ, οκτώ κλινών.
Ειδικότερα, επισήμανε ότι ποτέ δεν έλαβε χώρα περιστατικό γκρεμίσματος τοίχου στο Νοσοκομείο
«Πριν ένα μήνα και προκειμένου να αναπτυχθούν 5 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID, τοποθετήθηκε γυψοσανίδα προκειμένου να διαχωρίσουμε έναν ενιαίο χώρο για λόγους ασφαλείας. Οι συγκεκριμένες κλίνες ΜΕΘ-COVID αναπτύχθηκαν και είναι πλήρως λειτουργικές. Στο πλαίσιο ετοιμότητας και περαιτέρω σχεδιασμού για την ανάπτυξη επιπλέον 6 κλινών ΜΕΘ-COVID, δημιουργήθηκε ένα άνοιγμα επί της ήδη υπάρχουσας γυψοσανίδας, προκειμένου να επανενωθεί ο χώρος. Όλες οι ενέργειες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, γίνονται με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων ασθενών μας» ξεκαθάρισε.
ΠΟΕΔΗΝ: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο νοσοκομείο της Δράμας
Σκηνές χάους περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ότι εκτυλίσσονται στο νοσοκομείο της Δράμας, το οποίο αδυνατεί να διαχειριστεί τη συρροή ασθενών με κορονοϊό Ειδικότερα, «δραματική και εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Δράμας» σύμφωνα με όσα περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.
Ο κ. Γιαννάκος καταγγέλλει ότι ο ανεπαρκής σχεδιασμός έχει οδηγήσει στην διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου, καθώς σε όλους τους ορόφους του νοσοκομείου ισόγειο, πρώτο, δεύτερο συνυπάρχουν κλινικές κορονοϊού με άλλες κλινικές ή υπηρεσίες του νοσοκομείου. «Χρησιμοποιούν ίδιους διαδρόμους, ίδια ασανσέρ και σε πολλές περιπτώσεις ίδια είσοδο. Ύποπτα κρούσματα βρίσκονται μαζί. Μάλιστα στο δεύτερο οι ασθενείς που καταλήγουν περνάνε μέσα από τις διοικητικές υπηρεσίες».
Ο κ. Γιαννάκος αναφέρει, επίσης, ότι οι ασθενείς που αεροδιακομίσθηκαν χθες βρίσκονταν σε αίθουσες χειρουργείων. «Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι με το που έφυγαν διασωληνώθηκαν άλλοι 4 ασθενείς, ο ένας διεκομίσθη και οι τρεις παραμένουν στις χειρουργικές αίθουσες».
Επισημαίνει, μάλιστα, ότι το οξυγόνο δεν επαρκεί όπως και σε πολλά νοσοκομεία αφού οι ανάγκες αυξήθηκαν κατά πολύ. Σχετικά με τους μοριακούς αναλυτές σχολιάζει ότι υπάρχει ένας δωρεά του Δήμου «ο οποίος δεν καλύπτει τις ανάγκες και τώρα ένας επιχειρηματίας μαρμάρων δώρισε έναν ακόμη».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, νοσηλεύονται 136 ασθενείς με κορονοϊό στις 140 κλίνες που είναι ανεπτυγμένες. Επιπλέον η ΜΕΘ 12 κλινών γεμάτη. Μια νοσηλεύτρια και ένας διοικητικός νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Ένας τραυματιοφορέας και μία νοσηλεύτρια βρίσκονται σε κλινικές με σοβαρά συμπτώματα.
Τέλος, ο κ Γιαννάκος αναφέρει ότι νοσούν 105 υγειονομικοί και καταγγέλλει «ότι για να καλύψουν τις βάρδιες επιστρέφουν στη δουλειά τους υπαλλήλους σε 15 ημέρες αν και ακόμη έχουν συμπτώματα».