Ο κ. Σαρηγιάννης, μάλιστα, διευκρινίζει και ποιο είναι το χειρότερο σενάριο: «Μιλάμε για μία αύξηση η οποία θα πήγαινε παραπέρα από τα 1.000 – 2.000 κρούσματα στο τέλος του Δεκέμβρη και η οποία φυσικά θα είναι δυσβάσταχτη γιατί δεν θα μπορούσε το ΕΣΥ να την αντέξει».
Ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε παράλληλα ότι δεν θεωρεί ότι θα συμβεί αυτό «γιατί προφανώς θα ληφθούν πολύ αυστηρά μέτρα νωρίτερα, απλώς οι υπολογισμοί μάς δείχνουν ότι αυτή τη στιγμή βλέπουμε την αρχή του να βαδίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση».
Ο καθηγητής του ΑΠΘ δήλωσε ότι είναι πιθανό να χρειαστούν περαιτέρω μέτρα, όπως η τηλεργασία, για να μειωθεί η μεταδοτικότητα και οι αποστάσεις.
Επιπλέον, σχετικά με την προοπτική ενός lockdown είπε: «Συζητάμε θέματα που έχουν να κάνουν με μερικά lockdown παραδείγματος χάριν στη Αττική, αλλά προσπαθούμε να δούμε με ποιο σχήμα θα μπορούσε να συμβεί αυτό, αν χρειαστεί να συμβεί αυτό, έτσι ώστε να μην χτυπήσουμε τη λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας συνολικά. Πρέπει να είμαστε πιο γενναίοι σε σχέση με αυτά τα μέτρα, αλλά κυρίως να είμαστε εμείς οι πολίτες πιο υπεύθυνοι όσον αφορά στην τήρησή τους».
Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας έως τις 20 Οκτώβρη μέσα στο οποίο μπορούμε να πάρουμε μέτρα, και να αρχίζουν αυτά να αποδίδουν πριν από αυτή την ημερομηνία για να μπορούμε να ανασχέσουμε εύκολα την επιδημία.