Υλικά
1 κιλό καρπούζι, καθαρισμένο από τη φλούδα του, χωρίς κουκούτσια
50-70 γρ. ζελεδάκια, αρκουδάκια
Εκτέλεση
Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια και το βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ή σε ένα μπλέντερ. Χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει χυμός.
Βάζουμε ένα σουρωτήρι πάνω σε ένα μπολ και σουρώνουμε το χυμό για να αποφύγουμε τυχόν κουκούτσια που υπήρχαν στο καρπούζι.
Μοιράζουμε τα ζελεδάκια στις ειδικές θήκες για γρανίτες.
Αδειάζουμε τον χυμό σε κάθε θήκη μέχρι να γεμίσει.
Καπακώνουμε με το καπάκι-ξυλάκι και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν για τουλάχιστον 6 με 8 ώρες.
Βγάζουμε από την κατάψυξη και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή αυτή αλιεύτηκε από το akispetretzikis.com