Αν χρησιμοποιήσετε light γάλα είστε καλυμμένοι, ωστόσο η απόφαση είναι δική σας. Γίνεται εξίσου καλό και με πλήρες γάλα.
Είναι τόσο εύκολο, δεν θέλει ούτε αυγά ούτε άλλα «βαριά» υλικά.
Τα 2 υλικά για το παγωτό
-
1 κούπα ζάχαρη (Αν σας αρέσει πολύ γλυκό, προτιμούμε λιγότερη ζάχαρη – ενώ με στέβια είναι ακόμα καλύτερο)
-
1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε όλο το γάλα και τη βανίλια και τοποθετήστε στην κατάψυξη.
Μετά από καμιά ωρίτσα θα δείτε να έχει κάνει από πάνω κρυσταλλάκια.
Θέλουμε να έχει παγώσει πολύ το γάλα αλλά όχι να έχει πήξει. Βγάζετε το μπολ από την κατάψυξη και χτυπάτε με το μίξερ 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει μία κρέμα πηχτή (πώς φτιάχνουμε το αφρόγαλα για τον εσπρέσο; Ε κάπως έτσι).
Προσοχή δεν θέλει πολύ χτύπημα! Σταδιακά ρίχνουμε και τη ζάχαρη. Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και μετά από μισή ωρίτσα βγάζουμε το λεκανάκι και ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα με μία σπάτουλα. Ξαναβάζουμε κατάψυξη.
Μπορούμε να το αφήσουμε έτσι να παγώσει μέχρι τέλους ή να ξανακάνουμε ένα ανακάτεμα άμα το θυμηθούμε.
Αν θέλετε να βάλετε μέσα κομματάκια σοκολάτας, μπισκότα ή ό,τι άλλο το κάνετε μετά το πρώτο ανακάτεμα για να μπορούν να σταθούν και να μην πέσουν στον πάτο, δηλαδή να έχει σφίξει καμπόσο.
Η υφή του παγωτού είναι κανονική κρέμα και η γεύση πεντανόστιμη. Αφήνετε το παγωτάκι σας να παγώσει καλά και σερβίρετε!
Πηγή: toftiaxa.gr