Απαραίτητη θεωρείται η βιταμίνη D για τη συνολική υγεία, αλλά και για την πρόληψη του πρόωρου θανάτου.
Σύμφωνα με νεότερη και μακροσκελή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Annals of Internal Medicine, επιβεβαιώθηκε μια συσχέτιση μεταξύ της έλλειψης της βιταμίνης του ήλιου με τα υψηλά επίπεδα θνησιμότητας.
Μέσα από σχεικέ έρευνα διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος θανάτου μειώθηκε σημαντικά με την αύξηση των συγκεντρώσεων της βιταμίνης D και τα ισχυρότερα αποτελέσματα παρατηρήθηκαν στα άτομα που βρίσκονταν στο εύρος της σοβαρής ανεπάρκειας.
Πάντως πέρα από τον ήλιο υπάρχουν και πέντε τροφές που αποτελούν καλές πηγές της βιταμίνης D, όπως:
- Σολωμός
- Τόνος
- Σαρδέλες
- Βοδινό Συκώτι
- Κρόκος αυγού