Αναφερόμενη στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι στην Επικράτεια ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει σταθερός περίπου στα 560 κρούσματα ανά ημέρα.
Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος των κρουσμάτων βρίσκεται στην Αττική όπου παρατηρείται ελαφριά αύξηση κρουσμάτων. Ειδικότερα, στην Αττική εντοπίζονται 2,500 ενεργά κρουσμάτα, δηλαδή 1/3 στους Έλληνες με COVID-19 διαμένουν στην Αττική. «Κυρίως μας απασχολεό ο Κεντρικός Τομέας και η Δυτ. Αττική» συμπλήρωσε.
Τελος το Rt στην Αττική δεν ξπεράνει το 1 (0,91) ενώ σημαβτικά χαμηλότερο είναι στη Β. Ελλάδα.
Όσον αφορά τους νοσηλευόμενους στην Επικράτεια έχει σημαντικά μειωθεί και υπολογίζεται στους 1700 αθενείς.
130 ανά ημέρα νέες εισαγωγές πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα: υποδιπλάσιος σε σχέση με πριν από ένα μήνα
Πληρότητα ΜΕΘ:
Επικράτεια: 50%
Θεσσαλονίκη: 60%
Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη τα κρούσματα συνεχίζουν να μειώνονται (κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα) αλλα με μικροτερη αριθμό.
«Η πίεση στο σύστημα Υγείας εξακολουθεί να υποχωρεί. Η κατάταση στις ΜΕΘ εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένη αν και είναι καλύτερα από την προηγούμενη εβδομάδα» ανέφερε ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνη.
Δεν μας κόστισαν οι γιορτές χάρη στην υπευθυνότητα των πολιτών
Η κ. Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε και στην περίοδο των εορτών και ανέφερε ότι 2 εβδομάδες μετά την Πρωτοχρονιά δεν είδαμε εκθετική αύξηση κρουσμάτων ή νοσηλευόμενων χάρη στην υπευθυνότητα των πολιτών
«Στην Αττική υπήρξε ηπιότερη αύξηση κρουσμάτων στην Αττική από ότι φοβόμασταν» υπογράμμισε
Σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία ανέφερε ότι μετά από τεστ κορονοϊού βρέθηκαν μόλις 7 κρούσματα επί 5 χιλιάδων τεστ σε εκπαιδευτικούς (0,14% θετικότητα)
Τέλος σχετικά με την απόφαση για άνοιγμα του λιανεμπορίου ανέφερε ότι πάρθηκε με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν τα μέτρα και θα γίνε χρήση click away