Πρόκειται για ένα βήμα πιο κοντά στο μακροπρόθεσμο στόχο της χρήσης τμημάτων χοίρων για την επίλυση της έλλειψης ανθρώπινων οργάνων προς μεταμόσχευση.
Οι καρδιές λειτούργησαν κανονικά, χωρίς κανένα σημάδι απόρριψης κατά τις 3 μέρες του πειράματος τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ανέφερε οι επιστήμονες σε μία συνέντευξη τύπου.
Τα πειράματα ακολούθησαν το θάνατο ενός 57χρονου με τερματική καρδιακή νόσο τον Μάρτιο, ο οποίος είχε γράψει ιστορία 2 μήνες πριν στο Πανεπιστήμιο του Μεριλαντ ως το πρώτο άτομo που έλαβε μία γεντικά τροποποιημένη καρδιά χοίρου. Ακόμα δεν είναι σαφείς οι λόγοι που η καινούρια του καρδιά τελικά απέτυχε.
Το (NYU) αγόρασε τις καρδιές από χοίρους που κατασκευάστηκε από την Revivicor Inc και τους έλεγξε για ιούς χρησιμοποιώντας ένα βελτιωμένο πρωτόκολλο παρακολούθησης, είπαν οι ερευνητές. Οι καρδιές δεν έδειξαν στοιχεία για έναν ιό χοίρου που ονομάζεται κυτταρομεγαλοϊός χοίρου που εντοπίστηκε στο αίμα του άνδρα του Μέριλαντ και μπορεί να συνέβαλε στο θάνατό του.
Οι καρδιές είχαν 4 γενετικές τροποποιήσεις για να μην απορριφθεί το μόσχευμά και να αποφευχθεί η μη φυσιολογική ανάπτυξη του οργάνου. Επίσης, περιλάμβαναν, 6 γενετικές τροποποιήσεις για την πρόληψη ασυμβατοτήτων ανάμεσα στους χοίρους και τους άνδρες.
Οι ερευνητές του NYU μεταμόσχευσαν επίσης νεφρά χοίρου σε δύο εγκεφαλικά νεκρούς λήπτες το 2021.
Προς το παρόν, πιστεύουν ότι η ξενομεταμόσχευση είναι πιο ασφαλής σε εγκεφαλικά νεκρούς λήπτες παρά σε ζωντανούς ασθενείς και επίσης πιο ενημερωτική επειδή οι βιοψίες μπορούν να γίνουν πιο συχνά.