Μια μεγάλη μελέτη που παρουσιάστηκε σε Συνέδριο Υγείας από την Αμερικάνικη Ένωση για την Καρδιά, την Επιδημιολογία, την Πρόληψη αλλά και τον Τρόπο Ζωής στο οποίο και συμμετείχαν 312.000 συμμετέχοντες έδειξε ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μειώσει το ρίσκο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.
Το κρασί είναι η καλύτερη επιλογή
Όπως όλα δείχνουν το κρασί είναι η καλύτερη επιλογή, παρόλα αυτά η μελέτη τονίζει ότι το όφελος αυτό υπάρχει όταν το αλκοόλ συνοδεύεται από φαγητό. «Οι επιδράσεις του αλκοόλ στην υγεία σε κάθε περίπτωση εξαρτώνται από την ποσότητα κατανάλωσης αλκοόλ και από τον τρόπο κατανάλωσης, αν δηλαδή υπάρχει συνοδεία φαγητού ή όχι», επισημαίνει ο Hao Ma, βιοστατιστικός αναλυτής στο πανεπιστήμιο της Tulane (Τουλέιν), ο οποίος εργάζεται και στο ερευνητικό κέντρο για την παχυσαρκία στη Νέα Ορλεάνη. «Προηγούμενες έρευνες πάντως είχαν αμφιλεγόμενα αποτελέσματα. Πολλοί λίγες έρευνες εστίασαν σε λεπτομέρειες όπως η ώρα της κατανάλωσης του αλκοόλ» είπε ο ίδιος.
Το κρασί πάντως φαίνεται να έχει επίδραση στον μεταβολισμό της γλυκόζης, που δείχνει να ενισχύεται από το κρασί και ίσως κάποιες από τις πολυφαινόλες σε αυτό να επηρεάζονται επίσης όταν καταναλώνονται στο πλαίσιο ενός γεύματος σε αντίθεση με την κατανάλωση σκέτου κρασιού, σύμφωνα με την Dana Ellis Hunnes, καθηγήτρια Διατροφολογίας στο Ιατρικό Κέντρο UCLA.
Υπενθυμίζεται πάντως ότι πάνω από ένα ποτήρι τη μέρα για τη γυναίκα και δύο το πολύ για τον άνδρα με το φαγητό δεν είναι ωφέλιμα πάντως για την υγεία, όπως άλλωστε συστήνει και το CDC.
Απόδοση από το https://www.eatthis.com