Υλικά για αυγοσαλάτα:
8 αυγά
¼ φλιτζάνι μαγιονέζα
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (chives)
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα (πικάντικη κατά προτίμηση)
Μισό κουταλάκι αλάτι
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάλε τα αυγά σε ένα κατσαρολάκι με κρύο νερό. Όταν βράσει βγάλτα από τη φωτιά και κάλυψε το κατσαρολάκι για 10-12 λεπτά. Περίμενε να κρυώσουν. Αν έχεις ήδη έτοιμα από το Πάσχα, απλά ξεφλούδισέ τα.
Κόψε τα αυγά σε κομμάτια και βάλτα σε ένα μεσαίο μπολ. Πρόσθεσε τη μαγιονέζα, τον άνηθο, το σχοινόπρασο, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Ανακάτεψε καλά και voila. Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για αυγοσαλάτα, για όλες τις ώρες.
Tip: Αν θες να υπολογίσεις τις θερμίδες τότε έχε κατά νου ότι ένα βραστό αβγό έχει περίπου 80 θερμίδες.